Reacties cliënten

Het is altijd weer een eer om mensen te mogen helpen bij het oplossen van problemen. En zeker ook bij het inspireren voor het bereiken van hun doelen.

Hieronder volgen enkele reacties van cliënten, welke ik dankbaar ben voor de moeite die zij namen om mij feedback te geven en het vertrouwen dat zij in mij hebben gesteld.

"Beste Anouska,
Allereerst hartelijk dank voor ons gesprek zaterdag. Zelden heb ik zo openhartig en vertrouwend over mijn moeilijkheden en zere gevoelens gepraat, en dat heeft mij zeker goed gedaan.Er waren een aantal punten en zinnetjes die sindsdien steeds in mijn hoofd rond dwarrelen. Ik merk ook dat ik met veel passie over ons gesprek praat tegen mijn vrienden. Het voelt alsof mijn hoofd tegelijkertijd groter is geworden en er in een kamer van mijn gedachten opeens een aantal deuren op kier staan.
Ik heb ook mezelf beloofd om je opdracht elke (en ook élke) avond te doen. 5 dingen die gelukt zijn. Gisteren sprak ik online met beste vriendin (reeds ook een collega) van me en vertelde over deze opdracht, en heb mijn lijst van gisteren ook aan haar laten zien. Ook vertelde hoe moeilijk het eigenlijk was om dingen te verzinnen... "dit slaat nou nergens op", of "dit is veel te simpel". Zij las mijn lijst en beantwoorde "maar je hebt ook toch dit gedaan en dat gedaan, vergeet je niet zus en zo van vanavond". We hadden een dienst samen gewerkt en het was bijzonder om te merken dat zij een hele lijst punten op kon noemen die ik zelf niet eens zag.Ik merk ook dat ik steeds herhaal jouw gedachte over mijn eigen macht om nu weer even mijn verstand te laten spreken. IK heb de macht over wát ik over verschillende dingen of gebeurtenissen denk. Het is mijn wereld en mijn interpretatie.
Deze week heb ik een vervolggesprek op het werk. Als ik denk aan de uitdagingen en mogelijkheden krijg ik kracht- I can do this! Nu even mijn verstand laten leiden, niet mijn onzekerheid omdat ik iets 'nog nooit gedaan heb'. Ik voel me hier sterk bij. Anouska ik heb nu meer rust in mijn hoofd."

En een ander bericht van een cliënt die ik kon helpen zich van haar beperkende angstgevoelens te bevrijden.

Ik kom net terug van een reis, heb een hectische tijd achter de rug (zowel wat betreft mijn werk als privé) maar het allerbelangrijkste is wel dat ik mij gisteravond realiseerde dat mijn angst weg is. Onderweg ergens - zomaar: Hé, wanneer heb ik eigenlijk voor het laatst ... Ik schoot helemaal vol. Ik ben je zo ontzettend dankbaar!‏ Direct na ons gesprek kwam ik in een soort stroomversnelling terecht en voelde mij 'sterker staan' - waarvoor ik je wilde bedanken. Maar pas gisteravond besefte ik ineens ten volle wat er is gebeurd. Maar voor nu: bedankt! Ontzettend. En heel erg veel.

Dag Anouska,
De tijd vliegt. Voor mijn gevoel was het vorige week dat ik beloofde er nog even op terug te komen. Een blik op mijn agenda leert dat het alweer twee maanden geleden is. Ongeveer. Je schreef me in het begin dat jij na training, na drie vluchten, ineens realiseerde dat je angst weg was.‏
Ik had dat in ...... In een lijnbus, tussen allemaal vreemde mensen, met een chauffeur die idioot hard over de bergpaadjes reed. En ik dacht pompiedompiedom. En schoot vol. Want ik realiseerde mij ineens dat mijn angst al heel lang weg was. Sindsdien is hij wel af en toe even een beetje terug geweest. Bij de tandarts. Bij een verjaardagsfeestje ... maar niet meer in die heftigheid die ik ken van vroeger.
De drie punten (the molders of meaning) staan in mijn agenda. In mijn computer en in mijn agenda en telefoon heb ik de kernwoorden staan die jij toen voor mij op een rijtje hebt gezet. Het mooie is: als ik ze doorlees, gaat mijn gezicht automatisch op glimlach en mijn lijf in een houding van 'kom maar op!'.Ik ben blij! En je ontzettend dankbaar. En gerust omdat ik weet, dat mocht ik het trucje verleren, bij wie ik aan moet kloppen! : )"